Läsklick

Läsklick
Ditt smarta bokmärke!

tisdag 14 juli 2015

American Sniper

Den här titeln fångade min nyfikenhet först i form av filmatiseringen med samma namn. Jag såg början på den när vi flög hem från USA för några veckor sedan. American sniper har legat på NYTs topplista länge och nu är den också översatt till svenska. Dessutom köpte jag bluray-filmen
idag också så jag ska läs-titta på bok-filmen nu under semestern. Och läs-klicka förstås...

Omslag och baksida:
Både boken och filmen börjar på samma sätt, nämligen med att Navy-SEALsoldaten Chris Kyle har en kvinna i siktet vars barn går fram med en granat mot de amerikanska soldaterna. Innan något dramatiskt inträffar så skiftar berättelsen tid till hans barndom och en scen där pappan introducerar honom till jakt och vapen.


 

Kyles liv under uppväxt och unga år är i ett religiöst hem och senare blir han rancharbetande cowboy som skildras ganska översiktligt i filmen men desto mer utförligt i ett helt kapitel i boken.


Chris kvalar efter hård träning inte in i SEAL (Sea-Air-Land)förbandet och återvänder till ranchlivet. Senare blir han dock uppringd av SEAL-värvarna som har ändrat sig.


31 Juli 2015: Nu har jag och Gunilla sett filmen och den var fängslande och ganska otäck. Boken är inte färdigläst än men ska så bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar