Läsklick

Läsklick
Ditt smarta bokmärke!

tisdag 7 juli 2015

Svarta Lådan

När jag stod ute i vattnet vid stranden i Skanör en solig Juli-dag 2015, redo att doppa mig, kom jag i samspråk med en bekant och frågade som jag ofta gör "Har du läst nån bra bok på sistone?" Tipset jag fick var inte en bok men väl en för mig okänd deckarförfattare nämligen Michael Connely. Raskt till ICA och köpte denna som jag nu börjar läsklicka mig igenom. Mycket nöje att följa den i bloggen.


Inledning

Boken inleds med att kriminalinspektör Harry Bosch och hans partner Jerry Edgar jobbar med mordutredningar i ett kaotiskt Los Angeles under kravallerna 1992. Kravallerna startade som en direkt följd av att fyra vita polismän som efter en biljakt hade misshandlat en svart bilförare, blev frikända av en helvit jury. TV-reportage nedan:
Arbetssituationen för Bosch och Co är ganska hopplös men boken fokuserar på ett mord på en kvinnlig dansk journalist som tagit sig till LA för att med ett presskort från polisen velat bevaka kravallerna på nära håll.

Crips, Bloods, Rolling 60s och 7-Keys är kriminella och rivaliserande gängbildningar i LA.

     

Kapitel 1

Bosch får 20 år senare upp ett spår som leder till att han åker iväg för att förhöra fången och Rolling60s medlemmen Rufus Coleman i San Quentin-fängelset där han sitter dömd för mord.


Bosch letar information om mordet genom att visa en hylsa från en pistol Beretta modell 92, enpistol som använts vid ytterligare 2 mord förutom den danska journalistens


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar