Läsklick

Läsklick
Ditt smarta bokmärke!

onsdag 10 augusti 2016

Google-koden, Andreas Ekström

En bok om Google som är skriven 2009, står den sig 7 år senare? Vore intressant att veta. Enda sättet att ta reda på det är att läsa.  
Första intervjun gör författaren med Google-veteranen och kommunikationschefen David Krane. Kollar honom på Wikipedia:  Tillhör GV, Google Venture och ansvarar för investeringar i Uber, Nest Labs m.m. Har jobbat med kommunikation på Google och tillhört ledningsgruppen från tidig start. Sammanväxt med Google beskrivs han som varande.

Sen blir det bussåkning med Googles pendlarbuss och där stöter Andreas på Kevin Damm som jobbar med Google Analytics, järnkoll på surfvanor och sånt. Ett trollspö för internetkremlologer som det beskrivs. Leah Bray jobbar med finanser på Google. 

Bussresan går fortare än kringliggande bilars resa eftersom det finns nästan tom fil för fordon med minst 2 passagerare. Bussresandet, linjedragning m.m. är optimerat för att gynna de anställda. Idag har alla större spelare som Facebook, Apple, Electronic Arts såna här bussar. Egen lokaltrafik helt enkelt.


747orna hänger på rad över bukten inför landning. Snarare 380-or idag.
Googles servicepaket till anställda beskrivs med gratis mat, gratis tvätt, gratis pendling, kraftigt subventionerat dagis. Ta med sig hunden till jobbet är ok. Om den inte bajsar på golvet för många gånger.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar